fbpx

Företaget

I över 60 år har SWL-balken stått för kvalitet och hantverk inom svenskt byggande. Vi finns fortfarande kvar i samma lokaler i Smedjebacken där allt en gång startade. Våra produkter har utvecklats med tiden och är i dag marknadsledande.

För oss har det sedan starten varit viktigt att tillverka de bästa fackverken och takstolarna. Hela processen sker i våra lokaler i Dalarna. Från er beställning, via konstruktionsavdelningen vidare ut i fabriken gör att vi kan ha en perfekt kontroll över kvalité och säkerhet.

Efter kundens behov

SWL tillverkar fackverk och takstolar i många storlekar. Från vår fabrik skeppas det ut specialdesignade produkter på mellan 10 och 80 meter. Att vi har hela produktionen på en och samma plats med en liten organisation gör att vi enklare kan möta era behov och leverera det som önskas.

Hos oss får ni kvalitetssäkrade produkter, certifierade enligt SS-EN 1090-1.
Våra rötter är i Smedjebackens Valsverk. SWL ingick under många år i detta klassiska företag. 2003 såldes SWL och har sedan dess varit i privat ägo. Även om ägandet har ändrats genom åren sitter traditionerna i väggarna.

Idag är vi marknadsledande med ena foten i det genuina hantverket, och med den andra på väg in i framtiden. Vi tillverkar fackverk och takstolar med klassisk kvalitét för moderna krav.
I en globaliserad värld har vi märkt att det går alldeles utmärkt att finnas kvar i Smedjebacken och arbeta med hela Sverige som fält. Vi vill värna om våra traditioner samtidigt som vi fortsätter att utvecklas.

Nöjda kunder genom flera generationer

SWL har haft nöjda kunder genom flera generationer. Vi har en lång lista på stora och små företag och byggen som vi levererat till.
För oss är det viktigt att kunna bistå våra kunder med allt praktiskt kring produkterna. Ni ska känna er trygga genom hela processen från kontakt med våra säljare till att allt är färdigmonterat.

När ni beställer från SWL är det en garanti för kvalitet, hållbarhet och säkerhet. Vi är ett litet företag med stort kunnande. Det betyder att vi kan ge er en personlig och anpassad service.